Experts

Dit zijn de experts achter I love Ayurveda, het platform & de community.
I love Ayurveda bestaat uit een team van Ayurveda experts met verschillende specialisaties en ervaringen die jou voorzien van alle kennis die jij nodig hebt om jouw leven te transformeren met behulp van Ayurveda. Hier word jij voorgesteld aan de Ayurveda experts van I love Ayurveda en kun je direct met hen in contact komen.
Dana foto experts

Dana Hooghiemstra

Ayurveda en Women empowerment coach

foto brenda experts

Brenda Korsten

Ayurvedische leefstijl- en voedingscoach

INge foto voorstellen deep ayurveda

Inge van den Burg

Founder Deep Ayurveda Nederland

Untitled design (61)

Eline Flux

Ayurvedisch therapeut & reiki trainer

foto fleur klaar

Fleur Aukema

Ayurvedisch practitioner & Vedisch astrologe

silvana foto

Silvana Naipal

Ayurvedisch therapeut & Founder NOUR -

sophia foto experts

Sophia Reuser

Ayurvedisch Practitioner

lonneke foto experts

Lonneke Dötsch

Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach

aniek voorstellen experts

Aniek Gerrits

Human Design in Business Coach & PhD Researcher

Taylie foto experts

Taylie Hu

Psycholoog & Ayurvedisch voeding en levensstijl therapeut

Nicole foto experts

Nicole van Kempen

Holistic Health Coach & Yoga Teacher

Untitled design (1)

Karen van Ginkel

Ayurveda & Dharma coach

67E56D4F-25CB-4FFA-860F-CEA30F725774

Riïm Lagerwerf

Ayurvedisch Practitioner & Yoga en Meditation Teacher

foto kyla experts

Kyla Frankland

Ayurvedisch Coach & Ayurvedisch Doula

foto lily expert pagine

Lily Joan Roberts

Functioneel en Ayurvedisch voedingsdeskundige

Untitled design (65)

Sophie Marant

Ayurvedisch schoonheidsspecialiste- en massagetherapeut

Untitled design - 2023-01-17T104441.043

Fleur Oude Voshaar

Ayurvedisch practitioner & Burn-out coach

juliette-iloveayurveda

Juliette Reniers

Ayurvedisch therapeut, psychosociaal counsellor & Yoga therapeut en teacher

Onze missie

De missie van I love Ayurveda is om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken. 

I love Ayurveda.nl is een community waar gelijkgestemden zich verzamelen en in contact kunnen komen met elkaar. 

Dit is dé plek waar jij leert hoe Ayurveda ook jouw leven transformeert. Zodat jij meer balans ervaart in jouw dagelijks leven.

Word lid van de Community en ontvang maandelijks het I love Ayurveda Online Magazine

De missie van I love Ayurveda is om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken en daarom kun jij nu lid worden van de I love Ayurveda community voor maar 5,55 euro per maand. Maandelijks opzegbaar.

Dana Hooghiemstra

Ayurveda & Mindset coach – Founder I love Ayurveda

Ik ben Dana, Ayurveda & Mindset coach, psycholoog, yoga teacher en oprichtster van het platform I love Ayurveda. Momenteel woon ik in Bali. 

Jarenlang heb ik last gehad van brandend maagzuur, acné en overspannenheid, klachten waarvan ik nu weet dat ze het resultaat zijn van een pitta-onbalans. Toen ik in aanraking kwam met Ayurveda voelde dit als thuiskomen en begreep ik eindelijk waar mijn klachten door werden veroorzaakt. Ik leerde mijzelf beter begrijpen en ik leerde hoe ik de onbalans kon aanpakken met het resultaat dat ik nu al enkele jaren klachtenvrij door het leven ga en me weer in balans voel. En dat gun ik iedereen! Daarom heb ik dit platform opgericht, om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken. Zodat ook jij kunt leren jezelf beter te begrijpen en keuzes te maken in jouw dagelijks leven die leiden tot een gezond en gebalanceerd leven. In mijn online coachingspraktijk combineer ik de wijsheid van Ayurveda en psychologie en bied ik 1-op-1 coachingstrajecten aan waarbij JIJ centraal staat. Je kunt bij mij terecht wanneer je op zoek bent naar een holistische benadering en maatwerk begeleiding met het resultaat dat jij jezelf beter leert begrijpen, in het dagelijks leven keuzes leert maken die echt bij jou passen en je daardoor de meest gezonde en gelukkige versie van jezelf kunt zijn. 

Maak direct een afspraak met Dana:

info@danaholististichealthcoaching.com

Voor meer informatie:

www.danaholistichealthcoaching.com

Instagram: @danahooghiemstra

Brenda Korsten

Ayurvedisch leefstijl- en voedingscoach

Hi! Ik ben Brenda en ik ben Ayurvedisch leefstijl- en voedingscoach. Al jaren doe ik niets liever dan me bezighouden met Ayurveda en hoe dit mijn balans, als ook de balans van anderen, creëert en behoudt. Daarbinnen richt ik me specifiek op voeding en de menstruatiecyclus van vrouwen. Ik weet hoeveel impact voeding en vooral ook de menstruatiecyclus op het vrouwenleven kan hebben, doordat ik door mijn hormonen en het moederschap schommelingen en klachten tijdens mijn cyclus kreeg. Ik had klachten als moodswings, hevig bloeden en krampen. Ayurveda bracht mij terug naar mijn ware vrouwelijke natuur, waardoor ik weer terug in balans kwam. Ik wist dit van binnen te helen door de Ayurvedische leer toe te passen, waardoor mijn menstruatie veel prettiger is geworden. In combinatie met de juiste passende voeding voor jou komt er zoveel meer rust, zachtheid en verlichting. De vrouwelijke energie krijgt veel meer bedding. Via 1-op-1 coaching help ik nu andere vrouwen hierbij. Waarbij ik je met veel liefde en compassie help aan passende voeding en een fijne menstruatie. Zodat jij niet iedere maand compleet er af ligt, maar jezelf precies kunt geven wat je nodig hebt in iedere fase van de cyclus.

Meer weten over Brenda? Kijk dan op haar Instagram pagina @brenda.korsten

Inge van den berg

Founder Deep Ayurveda Nederland

“Wij geloven in de kracht van de natuur en met onze producten willen we jou het beste van Ayurveda meegeven.”

Mijn naam is Inge van den Burg en ik ben founder van Deep Ayurveda Nederland. Wij van Deep Ayurveda zijn specialist op gebied van natuurlijke, Ayurvedische producten.

Ons bedrijf biedt een ruim assortiment van 100% puur biologische supplementen, kruidentheeën, ontspannings- en verzorgingsproducten van unieke kwaliteit tegen een eerlijke prijs.  

Ik kwam zelf tijdens een bijzondere reis naar India in aanraking met Ayurveda, en ondervond persoonlijk dat antwoorden op onevenwichtigheden tussen lichaam en geest in de natuur te vinden zijn. Deze eeuwenoude gezondheidsleer is voor mijn de inspiratiebron om deze onschatbare kennis ook in Nederland te laten zien en toegankelijk te maken voor iedereen.

Deep Ayurveda is in 2007 opgericht in India door Dr. Baldeep Kour (Ayurvedisch arts) en is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd merk van wereldwijd verkrijgbare authentieke producten. Op onze website vind je regelmatig nieuwe blogs, met daarin o.a. recepten en ayurvedische lifestyletips. En als je vragen hebt over onze producten dan kun je altijd bij ons terecht, wij staan met veel liefde voor je klaar! 

Wil je meer weten over Deep Ayurveda, neem dan een kijkje op onze website: 

http://www.deepayurveda.nl

Ik ben er trots op partner te mogen zijn van I love Ayurveda, en hiermee een bijdrage te leveren aan een gezonde ayurvedische leefstijl!

Eline Flux

Holistisch coach & (zwangerschap)yoga teacher

Hi, ik ben Eline. Ik help je graag dichter bij jezelf te komen door middel van Ayurveda, reiki en (zwangerschaps)yoga. In de Ayurveda komt voor mij alles samen! Dankzij de Ayurveda ben ik afgekomen van darmproblemen die ik van jongs af aan al had en als moeder heeft het mij geleerd hoe ik om kan gaan met de hoeveelheid prikkels en drukte die dagelijks op me af komen. Ook geeft de holistische geneeswijze me veel handvatten om keuzes te maken met betrekking tot mijn kids. Ik heb altijd al interesse gehad in voeding, kruiden, de natuur, yoga en spiritualiteit. Ayurveda biedt dit en nog veel meer. Het leuke is dat ik tijdens mijn coaching al deze elementen in kan zetten om bij te dragen aan het (terug)vinden van jouw balans. 

De doshas helpen mij om te zien welke voeding. 

Ben jij benieuwd hoe je Ayurveda kunt toepassen en op welke manier je voeding, kruiden en selfcare rituelen kunt inzetten om jezelf (nog) beter te voelen? Wil je een klacht op holistische wijze helen, jezelf voorbereiden op een mogelijke zwangerschap of tips voor een ontspannen kraamtijd? Ik begeleid je graag tijdens een 1-1 voeding & lifestyle consult. Daarnaast bied ik ook online (detox) programma’s, workshops en kun je heerlijk tot rust komen tijdens een reiki behandeling of warme kruidenbundel massage (pinda swedana).

Meer informatie over mij en mijn coaching vind je op www.dandelien.com of volg me op Instagram @dandelien.ayurveda voor gemakkelijke Ayurveda tips en recepten!

Fleur Aukema

Ayurveda practitioner & Vedisch astrologe

Ik ben Fleur, Ayurveda practitioner en Vedisch astrologe, maar bovenal moeder van 3 kleine kindjes. Ik woon en werk in het mooie Groningen. Ik heb in mijn jongere jaren veel gefeest en ontzettend hard gewerkt. De connectie met mijn lichaam was ik volledig kwijt en gaf mijn lichaam veel te weinig aandacht. Het effect van dit leven werd pas duidelijk toen ik voor de eerste keer moeder werd. Ik had veel vage klachten en mijn lichaam was helemaal op. Gelukkig kwam Ayurveda in mijn leven en heb ik bij de 2 volgende zwangerschappen mijn lichaam optimaal kunnen voorbereiden.

In 2017 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk waarin ik vrouwen help hun eigen lichaam beter te begrijpen. In dit proces kwam ik er steeds meer achter dat vrouwen veel bij mij kwamen met hormoon problemen zoals menstruatieklachten, . Daardoor ben ik me, samen met verschillende Ayurvedische artsen, gaan specialiseren in Ayurveda en hormoonproblemen.

Ayurveda heeft mijn leven drastisch veranderd. Niet alleen fysiek, ook mentaal, emotioneel en spiritueel geeft het mij houvast in dit drukke leven waarin we constant de balans dreigen te verliezen. Wil je weten hoe ik jou kan begeleiden? Neem dan een kijkje op mij website www.alafleur.nl.

Silvana Naipal

Ayurvedic therapeut | Founder NOUR – Pure Ayurveda

Ik ben Silvana en op I love Ayurveda zal ik praktische informatie delen over specerijen, kruiden, voeding en wat lekkere en makkelijke recepten. 

Ik geloof dat Ayurveda een basis moet zijn voor iedereen, daarom creëer  ik nu mijn eigen ayurveda merk. Met mijn nieuwe merk wil ik mijn klanten een betere gezondheid en levensstijl bieden. Essentiële artikelen om je lichaam de juiste ondersteuning te geven. Ik weet dat je altijd op zoek bent naar middelen om fit en gezond te blijven en met het tempo waarin wij leven kan dat vaak een uitdaging zijn. Om aan die behoeften van een gezonde levensstijl te voldoen, heb je producten nodig die snel te prepareren zijn, natuurlijk en vooral veilig zijn. Al deze vereisten vond ik in de oude leer van Ayurveda. Ik heb mij samen met experts verdiept in deze oude leer van Ayurveda in combinatie met hedendaags onderzoek. Het resultaat hiervan is de creatie van Ayurvedische lifestyle producten vertaald naar deze moderne tijd. Deze producten zullen je helpen om op natuurlijke wijze een beter en gebalanceerd leven te kunnen leiden. Ik zal binnenkort mijn merk introduceren, je kan alles volgen op @healthyessentials.nl en @nour.ayurveda

Als je meer hierover wilt weten kun je een berichtje sturen naar info@healthyessentials.nl

Binnenkort komt mijn website live: www.nourayurveda.nl

Sophia Reuser

Ayurvedic Practitioner

“Wijsheid voor het leven”

De genezende kracht van de natuur, dat is waar ik in echt geloof. Ik wil je inspireren om te gaan leven volgens je pure, authentieke zelf. Leven volgens de Ayurveda, de “wijsheid van het leven, de wijsheid van de natuur”, zie ik als een ontdekkingsreis naar je ware Zelf. Ayurveda erkent dat we allemaal uniek zijn. Je bent niet raar, je bent je Zelf! 

Eten speelt een belangrijke rol in mijn leven, maar ik kon er niet altijd van genieten. Spijsverteringsklachten en veel diëten in het verleden, leidden ertoe dat eten iets functioneels werd. Ik wilde vooral slank zijn. Dat had gevolgen op zowel fysiek, mentaal als emotioneel vlak. Herkenbaar?

Leven volgens de Ayurveda heeft mijn relatie met voeding geheeld. Ayurveda ziet voeding als medicijn en beschouwt alles als voeding. Ik ben gaan inzien wat de helende kracht van voeding en leefstijl kan zijn en ervaar dit in mijn dagelijkse leven.

Ik zie het als mijn missie om de oude wijsheid van de Ayurveda makkelijk toepasbaar te maken in het moderne dagelijkse leven. Ik wil je inspireren tot een leefstijl die echt bij jou past, zodat je zult ervaren hoe dat kan bijdragen aan jouw gezondheid en welzijn, en je gaat genieten van je leven.

Op mijn website en Instagram vind je inspirerende blogs en video’s.

In persoonlijke sessies – in mijn praktijk in Amersfoort en online –  ondersteun en begeleid ik jou in jouw gezondheid.

Website: www.puraveda.nl

Contact: info@puraveda.nl

Instagram: @puraveda_ayurveda

Lonneke Dötsch

Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach

 

Mijn naam is Lonneke en ik geloof er heilig in dat liefde voor jezelf van grote invloed is op je gezondheid en andersom. En ook dat er geen ‘one size fits all’ is als het gaat om het aanpakken van een onbalans. Iedereen is anders en heeft dus ook iets anders nodig. Wat voor de een wel werkt hoeft niet voor de ander te werken. 

Als Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach, reiki practitioner en yoga docent bied ik via The Health Love Connection een divers aantal behandelingen en advies. Samen bepalen we wat bij jou past en wat jij nodig hebt. Zo kun je een los consult afnemen of een coaching programma volgen met extra begeleiding, advies & tips, een reiki behandeling boeken, een ontspannende warme kruidenstempel massage (Pinda Swedena) of een Ayurvedische warme olie massage (Abhyanga) inplannen. Neem contact op en ontdek wat op dit moment jou helpt om de liefde voor jezelf en je gezondheid in balans te brengen. Je bent welkom in Haarlem en online.

Be in love with you and the rest will f(ol)l)ow. 

Wil je meer weten over Lonneke en wat zij voor jou kan betekenen? Bezoek dan haar website www.thehealthloveconnection.nl

Aniek Gerrits

Human Design in Business Coach & PhD Researcher

Ik ben Aniek, Human Design in Business coach en PhD Researcher aan de Universiteit van Leuven waar ik onderzoek doe naar succesvol vrouwelijk ondernemerschap. Als Projector voelde ik mij in banen in loondienst niet thuis. Ik ben geen 9 tot 5 type, wilde vrijheid en echt gaan doen waar ik blij van werd. Ik kreeg als Projector ook niet de erkenning en herkenning die ik verdiende. Ik zag zo veel goud om me heen dat werd onderbenut, inclusief mijn eigen goud. Dat ging mij aan het hart. Ik kon en wilde zo veel meer, maar ik was zoekende naar waarvoor ik hier nu op aarde ben. Toen Human Design in mijn leven kwam, veranderde dat alles voor me. Ik kreeg onder andere zo veel antwoorden op vragen die ik had en ik ontdekte waar ik goed in ben en ook waar ik niet goed in ben. Ik kwam echt thuis bij mezelf. Ik kan me nu geen leven en bedrijf meer voorstellen zonder Human Design. Ik leef en run mijn business nu vanuit mijn grootsheid en dat geef ik heel graag aan anderen door. Daarom teach ik ondernemers alignment en manifesteren in business door middel van Human Design, wat ik combineer met diepgaande spiritualiteit. Dit doe ik met veel plezier door middel van mijn challenge, training, retreat en mastermind. 

Schrijf je in voor mijn challenge, training, retreat en/of mastermind op:

www.debetekenisvollevrouw.nl

Taylie Hu

Psycholoog en Ayurvedische voeding en levensstijl therapeut

Na veel vallen en opstaan, leef ik eindelijk vanuit wie ik ben en niet vanuit wie ik moet zijn. Opgegroeid in een Aziatische cultuur waar het alleen maar draaide om prestaties. De energieke jonge dame veranderde in een onzekere perfectionist. Door een eetstoornis bleef mijn menstruatie uit, heb ik chronische darmproblemen (PDS) gekregen en de pijn werd met een pilletje bestreden. Naar mijn emotionele en mentale gesteldheid werd niet naar gevraagd. Door psychologie en ayurveda, heb ik geleerd te voelen wat ik nodig heb. Ik weet nu wat bij mij past en kan mijn lichaam zelf helen zonder medicatie. Dat gun ik jou.

Als gecertificeerde (neuro)psycholoog en Ayurvedisch therapeut heb ik in mijn praktijk Conscious Mudi al tientallen mensen succesvol mogen helpen met onder andere spijsverteringsklachten, zelfbeeld en moeilijke ouder kind relatie. 

Ik help voornamelijk vrouwen met grote dromen en doelen, die dichter bij zichzelf willen komen en die op een natuurlijke manier willen werken aan hun mentale-emotionele-lichamelijke gezondheid en energie, zonder medicijnen. Het is mijn taak om jou mee te nemen in de reis van zelfontdekking en zelfcompassie. Aangeleerde gewoontes en overtuigingen af te schudden die voor een onbalans hebben gezorgd. Jou veerkrachtig maken, door jou terug te brengen naar je innerlijke wijsheid, zodat je keuzes kan gaan maken voor jezelf, voor een gezond en gelukkig leven.

Voor meer informatie over mij en wat ik aanbied kun je terecht op www.consciousmudi.nl

Nicole van Kempen

Holistic Health Coach & Yoga Teacher

 

Ik ben Nicole, Holistisch Health Coach & Yoga Teacher. Maar vooral een duizendpoot die het liefste veel verschillende dingen doet en alles vol energie en enthousiasme. Na banen in finance, gebiedsontwikkeling en mijn eigen healthy foodconcept, weet ik hoe lastig het soms is om goed voor jezelf te zorgen. Maar ook hoe groot de effecten van kleine veranderingen in je voeding, lifestyle en mindset kunnen zijn. Vaak kan je met kleine stapjes al een heel groot effect bereiken en daar help ik je graag mee. Via mijn online Yoga & Ayurveda platform, in workshops, retreats, artikelen die ik schrijf voor Holistik.nl en 1-op-1 coachingstrajecten. Met heel veel liefde en enthousiasme leer ik je te luisteren naar de taal van je lichaam en deel ik kennis, tips & tools die jou helpen mee te bewegen met de flow van het leven. Zodat jij de juiste keuzes kan maken en stappen kan zetten voor een happy & healthy body, mind & soul!

 

Maak direct een afspraak met Nicole:

hello@by-veda.com

Voor meer Informatie:

www.by-veda.com 

Karen van Ginkel

Ayurveda & Dharma coach

 

Voor mij draait Ayurveda helemaal om het afstemmen van je leven en je acties op je innerlijke waarheid. We weten allemaal van binnen namelijk al alles wat we moeten weten; we dragen allemaal deze bron van innerlijke wijsheid in ons.Ayurveda helpt je om weer in contact te komen met dit innerlijke weten. Het moedigt je aan om je true self te herkennen en geeft je praktische handvatten om aan de slag te gaan.

Dit kan zijn (en begint vaak met) voedingsadvies, leefstijladvies en kruidensupplementen. Maar daar stopt het zeker niet mee! Wanneer je lichaam en mind eenmaal weer in balans zijn zal je unieke pad, je Dharma, zich ook duidelijker ontvouwen. En kun jij je leven precies zo gaan leven zoals je droomt. Wat ik geweldig vind aan Ayurveda is dat het jou in je kracht zet. Het legt de verantwoordelijkheid van je welzijn en je geluk bij de enige persoon die dit kan beïnvloeden — jijzelf! Tegelijkertijd zijn de principes vrij eenvoudig en kunnen ze door iedereen worden geleerd en gebruikt. Mijn missie is om een op Ayurveda gebaseerde natuurlijke levensstijl in jouw leven te brengen — op een manier die bij jou past!

 

Meer weten over Karen, Ayurveda en Dharma? Ga naar www.tripti.earth of bezoek haar Instagram profiel @tripti.earth.

Riïm Lagerwerf

Ayurvedisch Practitioner | Yoga & Meditation Teacher

 

Als Ayurvedic Health Practitioner ben ik opgeleid om individuele coaching en begeleidingssessies te geven. Ik specialiseer me in Ayurvedische geneeskunde en Yoga. Ik richt me niet alleen op voorkomen van ziekte maar ik begeleid ook mensen met een milde, matige of ernstige ziekte. Ik help mijn cliënten om fysieke en emotionele onbalans op een holistische manier te beheersen, met behulp van verschillende ayurvedische lichaamstherapieën, voedings- en leefstijladviezen,  ayurvedische kruiden, kleur en aroma therapie, bija mantras, yoga en meditatie.

Mijn holistische benadering van gezondheid zal jou helpen begrijpen hoe alle aspecten van jouw leven met elkaar verbonden zijn. Ik coach en begeleid mijn cliënten om hun Ayurvedische constitutie te begrijpen en wat hun onbalans of huidige gezondheidstoestand veroorzaakt en hoe ze hun leven kunnen helen. We onderzoeken samen welke leefstijl het beste is en kijken vervolgens naar basisverbeteringen en implementeren geleidelijke veranderingen. Ik werkt niet alleen aan wat je wilt verbeteren, maar hou rekening met de omstandigheden van jouw unieke situatie en ayurvedische constitutie.
 
Specialisaties: Vrouwengezondheid (fertiliteit, endometriose, pcos, pms, menopauze), hormoonstelsel (schildklier), spijsvertering, stress en burnout, ongewenste kinderloosheid. Maar door mijn opleiding als Klinisch Ayurvedische Specialist zeer brede kennis van diverse ayurvedische protocollen voor lichaam en geest. 
 

Maak direct een afspraak met Riïm of kijk op haar website www.sankalpaholisticcentre.com voor meer informatie. 

 

Kyla Frankland

Ayurvedisch Coach & Ayurvedisch Doula

Hallo, ik ben Kyla! Oorspronkelijk kom ik uit Portland Oregon en zo’n 8 jaar geleden heb ik besloten om mijn hart te volgen en ben naar Amsterdam verhuisd. Dit is waar je mij nu nog steeds kunt vinden, inmiddels met mijn partner en onze twee kinderen. Yoga is een belangrijk onderdeel van mijn leven zolang ik me kan herinneren en door yoga maakte ik kennis met de magische wereld van Ayurveda. Vanaf de allereerste kennismaking met Ayurveda was het liefde op het eerste gezicht, het voelde als thuiskomen. Toen ik dieper in de wereld van Ayurveda dook en het ook begon te integreren in mijn dagelijks leven, werd ik zwanger van mijn eerste kind. Dit gaf mij de mogelijkheid om de effecten die Ayurveda kan hebben te ervaren tijdens deze mooie fase van mijn leven. Ik was echt helemaal weg van de manier waarop Ayurveda me vasthield en ondersteunde en wist ook dat dit is wat ik andere vrouwen wil bieden.

Ik werk nu als Ayurvedische Coach en als Ayurvedische Doula en daarnaast ben ik ook docent zwangerschapsyoga. Ik heb een passie voor het ondersteunen van moeders tijdens hun hele reis, met de diepste overtuiging dat wanneer een moeder goed wordt ondersteund, ze zal gedijen en een rimpeleffect zal creëren binnen haar familie en haar gemeenschap voor de vele jaren die volgen. Daarom heb ik Matri Ayurveda ontwikkeld.

Matri is Ayurveda voor moederschap.

Moederschap neemt veel vormen aan in dit universum, en ze zijn allemaal heilig. Ayurveda heeft een duizenden jaar oude traditie om het lichaam voor te bereiden op een zwangerschap, de zwangere vrouw te ondersteunen en haar herstel na de geboorte te verzorgen.

Waar je ook bent in je reis van het moederschap, we zullen samenwerken om je meer comfort, gemak en vreugde te brengen.

Als je meer wilt weten over Kyla en wat zij voor jou kan betekenen, ga dan naar haar website www.matriayurveda.com

Lily Joan Roberts

Functioneel en Ayurvedisch voedingsdeskundige

Mijn naam is Lily Joan en ik ben super enthousiast om deel uit te maken van de I Love Ayurveda expert community. 
 
Om mezelf kort voor te stellen- Ik ben een functionele en Ayurvedische voedingsdeskundige, gespecialiseerd in darmgezondheid. Daarnaast ben ook een plantaardige chef-kok en productontwikkelaar.
 
Ayurveda is voor mij het ontbrekend puzzelstukje geweest in mijn heath journey, om vanuit natuurlijke logica te bepalen wat ik, dag tot dag, nodig heb. Het stelt me in staat om meer vanuit buikgevoel te leven en te vertrouwen op de taal van mijn lichaam, in plaats van altijd vanuit ons hoofd te vertrekken om te bepalen wat ‘gezond’ is. Die magie wil ik nu zoveel mogelijk delen- Ayurveda geeft je tools die je helpen jouw uniek lichaam in balans te brengen.
 
Mijn missie is om mensen in staat te stellen hun weg terug te vinden naar hun eigen natuur en de natuur om hen heen, door verliefd te worden op de kracht van voeding. Het is mijn bedoeling te inspireren om meer vanuit intuïtie te leven, te begeleiden op hun vreugdevol ontdekkingsreis naar geluk en gezondheid.
 
Wil je meer weten over Lily Joan? Bekijk dan haar website

Sophie Marant

Holistisch schoonheidsspecialiste en Ayurvedisch massagetherapeut

Als jonge twintiger was ik al op zoek naar de essentie van het leven, het streven naar balans in lichaam en geest. Het goed kunnen volgen van mijn hart bracht mij al snel op het juiste pad en na mijn eerste yoga-retraite ontwikkelde zich alles in een mooie flow.

Nu vele jaren later, met een rugzakje vol met levenservaring en na het volgen van verschillende opleidingen, zowel zakelijk als voor zelfontwikkeling die met astrologie, yoga, voeding, ayurveda, massage, aroma – en chakratherapie te maken hebben, voel ik mij gezegend en werk ik met heel veel passie en plezier samen met mijn vriend Martijn, al enkele jaren in ons mooie bedrijf ‘Lakshmi Holistic Skincare’. 

Door het delen van biologische en ecologische producten, samen met de kennis van het Ayurveda streef ik ernaar om de wereld een stukje mooier te maken.

Door aromatherapie,  marmapuntmassages, edelstenen, kruidenthee’s, alkaliserende voedingssupplementen, levensstijl- en voedingsadvies, ademhalingsrituelen, lichaams- en gezichtsbehandelingen, uitgevoerd op een unieke manier, wil ik mijn cliënten die meer willen leren laten voelen wat Ayurveda voor hen kan betekenen op gebied van huidverbetering en wellness. Als schoonheidsspecialiste kun jij bij mij terecht om meer te leren over hoe je Ayurveda kunt integreren in jouw praktijk. 

Als je meer wilt weten over mij of over Lakshmi neem dan een kijkje op onze website www.lakshmi.nl

Fleur Oude Voshaar

Ayurvedisch practitioner en Burn-out coach

Ik had alles perfect op orde. Dacht ik. Bergen vrienden, een flitsende baan, goed salaris. Ik sportte veel, ging uit, deed vrijwilligerswerk en was altijd overal voor in. Totdat mijn lichaam STOP zei. Ik kon niet meer: mijn leven moest radicaal anders. Ook lichamelijk kreeg ik steeds meer vage klachten.  Ik gaf honderden euro’s uit aan boeken, behandelingen en detox-retreats. Niets hielp. Tot ik Ayurveda ontdekte: deze 5000 jaar oude Science of Life uit India is de eerste en enige stroming die ik tegenkwam zonder ‘one size fits all’ principe.  Ayurveda heeft niet alleen mijn hart gestolen, maar heeft me uiteindelijk ook geholpen écht te herstellen van mijn burn-out!

Om me heen zag ik allerlei mooie, ambitieuze jonge vrouwen tegen dezelfde problemen aanlopen. Tijdens mijn 4 jaar durende studieperiode besloot ik me te specialiseren in vrouwen met een burn-out. Samen met een Ayurvedisch arts heb ik een programma ontwikkeld waarin zowel de symptomen als de oorzaken worden aangepakt. In het programma sla ik de brug tussen de klassieke leer en de behoeften van de moderne Westerse vrouw. Niet zweverig, maar juist heel praktisch. Ik houd namelijk van no-nonsense én van effectief. 

In mijn programma komt de jarenlange ervaring, diepgaande kennis over het vrouwelijke systeem én mijn eigen beleving samen. In dit programma brengen we jouw lichaam, geest en hormonen weer in balans. Ik wil niets liever dan mijn kennis en ervaring gebruiken om jou weer te laten stralen en de beste versie van jezelf te laten zijn!

Als je hier meer over wilt weten kun je een kijkje nemen op mijn website www.burnoutcoach.amsterdam. 

Juliette Reniers

Eigenaar van retreat center The Land of Now, Ayurvedisch therapeut, psychosociaal counsellor en yoga therapeut & teacher.  

 

Vanuit ons Yoga & Ayurveda retreat center The Land of Now begeleid ik mensen individueel en in retreats en trainingen. Tevens is het mogelijk om online begeleid te worden.

Ik begeleid jou om zo optimaal gezond mogelijk in het leven te kunnen staan, of ondersteun je bij ziekte, en/of mentale of persoonlijke uitdagingen. Om vanuit eigen kracht de kwaliteit van je leven en relaties te ervaren of te verbeteren en balans te kunnen ervaren op zowel fysiek als mentaal gebied.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor een Ayurvedisch consult. Misschien ben je op zoek naar meer balans, ben je geïnteresseerd in Ayurveda of heb je behoefte aan persoonlijk voedings- en leefstijladvies. Een onderdeel van Ayurveda richt zich op ziektepreventie en het vinden van een optimale balans in het leven, zowel fysiek als mentaal. Tegelijkertijd biedt Ayurveda uitkomst wanneer extra ondersteuning nodig is. Ayurveda sluit aan bij actuele medische ontwikkelingen en biedt naast oplossingen ook veel handvatten en inspiratie voor een zinvol en leuk leven.

Ik heb mij jarenlang verdiept in de volle breedte van de Ayurvedische geneeskunde, en in o.a authentieke yogastromingen en yogatherapie naast een doorlopende verdieping in de westerse psychologie. Een immer doorgaande studie waarbij ik graag oude wijsheidsculturen en moderne wetenschap laat samenkomen in de essentie:

jou een helder pad te kunnen bieden om zo voluit mogelijk in het leven te staan.

Specialismes: mentale gezondheid, stress en burnout, omgaan met sensitiviteit, leven vanuit wie jij bent, voeding en leefstijl, spijsverteringsklachten, verzwakt immuunsysteem, trauma, zingevingsvragen.

Voor meer informatie over Juliette of The Land of Now:

www.thelandofnow.com.

I love Ayurveda Magazine

Nu ook los te koop

Voor maar €7,77