Experts

Dit zijn de experts achter I love Ayurveda, het platform & de community.
I love Ayurveda bestaat uit een team van Ayurveda experts met verschillende specialisaties en ervaringen die jou voorzien van alle kennis die jij nodig hebt om jouw leven te transformeren met behulp van Ayurveda. Hier word jij voorgesteld aan de Ayurveda experts van I love Ayurveda en kun je direct met hen in contact komen.
Dana foto experts

Dana Hooghiemstra

Ayurveda & Mindset coach - Founder i love ayurveda

foto brenda experts

Brenda Korsten

Ayurvedische leefstijl- en voedingscoach

Our story

Onze missie

De missie van I love Ayurveda is om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken. 

I love Ayurveda.nl is een community waar gelijkgestemden zich verzamelen en in contact kunnen komen met elkaar. 

Dit is dé plek waar jij leert hoe Ayurveda ook jouw leven transformeert. Zodat jij meer balans ervaart in jouw dagelijks leven.

Word lid van de Community en ontvang maandelijks het I love Ayurveda Online Magazine

De missie van I love Ayurveda is om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken en daarom kun jij nu lid worden van de I love Ayurveda community voor maar 5,55 euro per maand. Maandelijks opzegbaar.

© 2022 All rights reserved

Dana Hooghiemstra

Ayurveda & Mindset coach – Founder I love Ayurveda

Ik ben Dana, Ayurveda & Mindset coach, psycholoog, yoga teacher en oprichtster van het platform I love Ayurveda. Momenteel woon ik in Bali. 

Jarenlang heb ik last gehad van brandend maagzuur, acné en overspannenheid, klachten waarvan ik nu weet dat ze het resultaat zijn van een pitta-onbalans. Toen ik in aanraking kwam met Ayurveda voelde dit als thuiskomen en begreep ik eindelijk waar mijn klachten door werden veroorzaakt. Ik leerde mijzelf beter begrijpen en ik leerde hoe ik de onbalans kon aanpakken met het resultaat dat ik nu al enkele jaren klachtenvrij door het leven ga en me weer in balans voel. En dat gun ik iedereen! Daarom heb ik dit platform opgericht, om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken. Zodat ook jij kunt leren jezelf beter te begrijpen en keuzes te maken in jouw dagelijks leven die leiden tot een gezond en gebalanceerd leven. In mijn online coachingspraktijk combineer ik de wijsheid van Ayurveda en psychologie en bied ik 1-op-1 coachingstrajecten aan waarbij JIJ centraal staat. Je kunt bij mij terecht wanneer je op zoek bent naar een holistische benadering en maatwerk begeleiding met het resultaat dat jij jezelf beter leert begrijpen, in het dagelijks leven keuzes leert maken die echt bij jou passen en je daardoor de meest gezonde en gelukkige versie van jezelf kunt zijn. 

Maak direct een afspraak met Dana:

info@danaholististichealthcoaching.com

Voor meer informatie:

www.danaholistichealthcoaching.com

Instagram: @danahooghiemstra

Brenda Korsten

Ayurvedisch leefstijl- en voedingscoach

Hi! Ik ben Brenda en ik ben Ayurvedisch leefstijl- en voedingscoach. Al jaren doe ik niets liever dan me bezighouden met Ayurveda en hoe dit mijn balans, als ook de balans van anderen, creëert en behoudt. Daarbinnen richt ik me specifiek op voeding en de menstruatiecyclus van vrouwen. Ik weet hoeveel impact voeding en vooral ook de menstruatiecyclus op het vrouwenleven kan hebben, doordat ik door mijn hormonen en het moederschap schommelingen en klachten tijdens mijn cyclus kreeg. Ik had klachten als moodswings, hevig bloeden en krampen. Ayurveda bracht mij terug naar mijn ware vrouwelijke natuur, waardoor ik weer terug in balans kwam. Ik wist dit van binnen te helen door de Ayurvedische leer toe te passen, waardoor mijn menstruatie veel prettiger is geworden. In combinatie met de juiste passende voeding voor jou komt er zoveel meer rust, zachtheid en verlichting. De vrouwelijke energie krijgt veel meer bedding. Via 1-op-1 coaching help ik nu andere vrouwen hierbij. Waarbij ik je met veel liefde en compassie help aan passende voeding en een fijne menstruatie. Zodat jij niet iedere maand compleet er af ligt, maar jezelf precies kunt geven wat je nodig hebt in iedere fase van de cyclus.

Meer weten over Brenda? Kijk dan op haar Instagram pagina @brenda.korsten

Inge van den berg

Founder Deep Ayurveda Nederland

“Wij geloven in de kracht van de natuur en met onze producten willen we jou het beste van Ayurveda meegeven.”

Mijn naam is Inge van den Burg en ik ben founder van Deep Ayurveda Nederland. Wij van Deep Ayurveda zijn specialist op gebied van natuurlijke, Ayurvedische producten.

Ons bedrijf biedt een ruim assortiment van 100% puur biologische supplementen, kruidentheeën, ontspannings- en verzorgingsproducten van unieke kwaliteit tegen een eerlijke prijs.  

Ik kwam zelf tijdens een bijzondere reis naar India in aanraking met Ayurveda, en ondervond persoonlijk dat antwoorden op onevenwichtigheden tussen lichaam en geest in de natuur te vinden zijn. Deze eeuwenoude gezondheidsleer is voor mijn de inspiratiebron om deze onschatbare kennis ook in Nederland te laten zien en toegankelijk te maken voor iedereen.

Deep Ayurveda is in 2007 opgericht in India door Dr. Baldeep Kour (Ayurvedisch arts) en is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd merk van wereldwijd verkrijgbare authentieke producten. Op onze website vind je regelmatig nieuwe blogs, met daarin o.a. recepten en ayurvedische lifestyletips. En als je vragen hebt over onze producten dan kun je altijd bij ons terecht, wij staan met veel liefde voor je klaar! 

Wil je meer weten over Deep Ayurveda, neem dan een kijkje op onze website: 

http://www.deepayurveda.nl

Ik ben er trots op partner te mogen zijn van I love Ayurveda, en hiermee een bijdrage te leveren aan een gezonde ayurvedische leefstijl!

Eline Flux

Holistisch coach & (zwangerschap)yoga teacher

Hi, ik ben Eline. Ik help je graag dichter bij jezelf te komen door middel van Ayurveda, reiki en (zwangerschaps)yoga. In de Ayurveda komt voor mij alles samen! Dankzij de Ayurveda ben ik afgekomen van darmproblemen die ik van jongs af aan al had en als moeder heeft het mij geleerd hoe ik om kan gaan met de hoeveelheid prikkels en drukte die dagelijks op me af komen. Ook geeft de holistische geneeswijze me veel handvatten om keuzes te maken met betrekking tot mijn kids. Ik heb altijd al interesse gehad in voeding, kruiden, de natuur, yoga en spiritualiteit. Ayurveda biedt dit en nog veel meer. Het leuke is dat ik tijdens mijn coaching al deze elementen in kan zetten om bij te dragen aan het (terug)vinden van jouw balans. 

De doshas helpen mij om te zien welke voeding. 

Ben jij benieuwd hoe je Ayurveda kunt toepassen en op welke manier je voeding, kruiden en selfcare rituelen kunt inzetten om jezelf (nog) beter te voelen? Wil je een klacht op holistische wijze helen, jezelf voorbereiden op een mogelijke zwangerschap of tips voor een ontspannen kraamtijd? Ik begeleid je graag tijdens een 1-1 voeding & lifestyle consult. Daarnaast bied ik ook online (detox) programma’s, workshops en kun je heerlijk tot rust komen tijdens een reiki behandeling of warme kruidenbundel massage (pinda swedana).

Meer informatie over mij en mijn coaching vind je op www.dandelien.com of volg me op Instagram @dandelien.ayurveda voor gemakkelijke Ayurveda tips en recepten!

Fleur Aukema

Ayurveda practitioner & Vedisch astrologe

Ik ben Fleur, Ayurveda practitioner en Vedisch astrologe, maar bovenal moeder van 3 kleine kindjes. Ik woon en werk in het mooie Groningen. Ik heb in mijn jongere jaren veel gefeest en ontzettend hard gewerkt. De connectie met mijn lichaam was ik volledig kwijt en gaf mijn lichaam veel te weinig aandacht. Het effect van dit leven werd pas duidelijk toen ik voor de eerste keer moeder werd. Ik had veel vage klachten en mijn lichaam was helemaal op. Gelukkig kwam Ayurveda in mijn leven en heb ik bij de 2 volgende zwangerschappen mijn lichaam optimaal kunnen voorbereiden.

In 2017 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk waarin ik vrouwen help hun eigen lichaam beter te begrijpen. In dit proces kwam ik er steeds meer achter dat vrouwen veel bij mij kwamen met hormoon problemen zoals menstruatieklachten, . Daardoor ben ik me, samen met verschillende Ayurvedische artsen, gaan specialiseren in Ayurveda en hormoonproblemen.

Ayurveda heeft mijn leven drastisch veranderd. Niet alleen fysiek, ook mentaal, emotioneel en spiritueel geeft het mij houvast in dit drukke leven waarin we constant de balans dreigen te verliezen. Wil je weten hoe ik jou kan begeleiden? Neem dan een kijkje op mij website www.alafleur.nl.

Silvana Naipal

Founder NOUR – Pure Ayurveda

Ik ben Silvana en op I love Ayurveda zal ik praktische informatie delen over specerijen, kruiden, voeding en wat lekkere en makkelijke recepten. 

Ik geloof dat Ayurveda een basis moet zijn voor iedereen, daarom creëer  ik nu mijn eigen ayurveda merk. Met mijn nieuwe merk wil ik mijn klanten een betere gezondheid en levensstijl bieden. Essentiële artikelen om je lichaam de juiste ondersteuning te geven. Ik weet dat je altijd op zoek bent naar middelen om fit en gezond te blijven en met het tempo waarin wij leven kan dat vaak een uitdaging zijn. Om aan die behoeften van een gezonde levensstijl te voldoen, heb je producten nodig die snel te prepareren zijn, natuurlijk en vooral veilig zijn. Al deze vereisten vond ik in de oude leer van Ayurveda. Ik heb mij samen met experts verdiept in deze oude leer van Ayurveda in combinatie met hedendaags onderzoek. Het resultaat hiervan is de creatie van Ayurvedische lifestyle producten vertaald naar deze moderne tijd. Deze producten zullen je helpen om op natuurlijke wijze een beter en gebalanceerd leven te kunnen leiden. Ik zal binnenkort mijn merk introduceren, je kan alles volgen op @healthyessentials.nl en @nour.ayurveda

Als je meer hierover wilt weten kun je een berichtje sturen naar info@healthyessentials.nl

Binnenkort komt mijn website live: www.nourayurveda.nl

Sophia Reuser

Ayurvedic Practitioner

“Wijsheid voor het leven”

De genezende kracht van de natuur, dat is waar ik in echt geloof. Ik wil je inspireren om te gaan leven volgens je pure, authentieke zelf. Leven volgens de Ayurveda, de “wijsheid van het leven, de wijsheid van de natuur”, zie ik als een ontdekkingsreis naar je ware Zelf. Ayurveda erkent dat we allemaal uniek zijn. Je bent niet raar, je bent je Zelf! 

Eten speelt een belangrijke rol in mijn leven, maar ik kon er niet altijd van genieten. Spijsverteringsklachten en veel diëten in het verleden, leidden ertoe dat eten iets functioneels werd. Ik wilde vooral slank zijn. Dat had gevolgen op zowel fysiek, mentaal als emotioneel vlak. Herkenbaar?

Leven volgens de Ayurveda heeft mijn relatie met voeding geheeld. Ayurveda ziet voeding als medicijn en beschouwt alles als voeding. Ik ben gaan inzien wat de helende kracht van voeding en leefstijl kan zijn en ervaar dit in mijn dagelijkse leven.

Ik zie het als mijn missie om de oude wijsheid van de Ayurveda makkelijk toepasbaar te maken in het moderne dagelijkse leven. Ik wil je inspireren tot een leefstijl die echt bij jou past, zodat je zult ervaren hoe dat kan bijdragen aan jouw gezondheid en welzijn, en je gaat genieten van je leven.

Op mijn website en Instagram vind je inspirerende blogs en video’s.

In persoonlijke sessies – in mijn praktijk in Amersfoort en online –  ondersteun en begeleid ik jou in jouw gezondheid.

Website: www.puraveda.nl

Contact: info@puraveda.nl

Instagram: @puraveda_ayurveda

Lonneke Dötsch

Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach

 

Mijn naam is Lonneke en ik geloof er heilig in dat liefde voor jezelf van grote invloed is op je gezondheid en andersom. En ook dat er geen ‘one size fits all’ is als het gaat om het aanpakken van een onbalans. Iedereen is anders en heeft dus ook iets anders nodig. Wat voor de een wel werkt hoeft niet voor de ander te werken. 

Als Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach, reiki practitioner en yoga docent bied ik via The Health Love Connection een divers aantal behandelingen en advies. Samen bepalen we wat bij jou past en wat jij nodig hebt. Zo kun je een los consult afnemen of een coaching programma volgen met extra begeleiding, advies & tips, een reiki behandeling boeken, een ontspannende warme kruidenstempel massage (Pinda Swedena) of een Ayurvedische warme olie massage (Abhyanga) inplannen. Neem contact op en ontdek wat op dit moment jou helpt om de liefde voor jezelf en je gezondheid in balans te brengen. Je bent welkom in Haarlem en online.

Be in love with you and the rest will f(ol)l)ow. 

Wil je meer weten over Lonneke en wat zij voor jou kan betekenen? Bezoek dan haar website www.thehealthloveconnection.nl

Aniek Gerrits

Human Design in Business Coach & PhD Researcher

Ik ben Aniek, Human Design in Business coach en PhD Researcher aan de Universiteit van Leuven waar ik onderzoek doe naar succesvol vrouwelijk ondernemerschap. Als Projector voelde ik mij in banen in loondienst niet thuis. Ik ben geen 9 tot 5 type, wilde vrijheid en echt gaan doen waar ik blij van werd. Ik kreeg als Projector ook niet de erkenning en herkenning die ik verdiende. Ik zag zo veel goud om me heen dat werd onderbenut, inclusief mijn eigen goud. Dat ging mij aan het hart. Ik kon en wilde zo veel meer, maar ik was zoekende naar waarvoor ik hier nu op aarde ben. Toen Human Design in mijn leven kwam, veranderde dat alles voor me. Ik kreeg onder andere zo veel antwoorden op vragen die ik had en ik ontdekte waar ik goed in ben en ook waar ik niet goed in ben. Ik kwam echt thuis bij mezelf. Ik kan me nu geen leven en bedrijf meer voorstellen zonder Human Design. Ik leef en run mijn business nu vanuit mijn grootsheid en dat geef ik heel graag aan anderen door. Daarom teach ik ondernemers alignment en manifesteren in business door middel van Human Design, wat ik combineer met diepgaande spiritualiteit. Dit doe ik met veel plezier door middel van mijn challenge, training, retreat en mastermind. 

Schrijf je in voor mijn challenge, training, retreat en/of mastermind op:

www.debetekenisvollevrouw.nl

Taylie Hu

Psycholoog en Ayurvedische voeding en levensstijl therapeut

Na veel vallen en opstaan, leef ik eindelijk vanuit wie ik ben en niet vanuit wie ik moet zijn. Opgegroeid in een Aziatische cultuur waar het alleen maar draaide om prestaties. De energieke jonge dame veranderde in een onzekere perfectionist. Door een eetstoornis bleef mijn menstruatie uit, heb ik chronische darmproblemen (PDS) gekregen en de pijn werd met een pilletje bestreden. Naar mijn emotionele en mentale gesteldheid werd niet naar gevraagd. Door psychologie en ayurveda, heb ik geleerd te voelen wat ik nodig heb. Ik weet nu wat bij mij past en kan mijn lichaam zelf helen zonder medicatie. Dat gun ik jou.

Als gecertificeerde (neuro)psycholoog en Ayurvedisch therapeut heb ik in mijn praktijk Conscious Mudi al tientallen mensen succesvol mogen helpen met onder andere spijsverteringsklachten, zelfbeeld en moeilijke ouder kind relatie. 

Ik help voornamelijk vrouwen met grote dromen en doelen, die dichter bij zichzelf willen komen en die op een natuurlijke manier willen werken aan hun mentale-emotionele-lichamelijke gezondheid en energie, zonder medicijnen. Het is mijn taak om jou mee te nemen in de reis van zelfontdekking en zelfcompassie. Aangeleerde gewoontes en overtuigingen af te schudden die voor een onbalans hebben gezorgd. Jou veerkrachtig maken, door jou terug te brengen naar je innerlijke wijsheid, zodat je keuzes kan gaan maken voor jezelf, voor een gezond en gelukkig leven.

Voor meer informatie over mij en wat ik aanbied kun je terecht op www.consciousmudi.nl

Nicole van Kempen

Holistic Health Coach & Yoga Teacher

 

Ik ben Nicole, Holistisch Health Coach & Yoga Teacher. Maar vooral een duizendpoot die het liefste veel verschillende dingen doet en alles vol energie en enthousiasme. Na banen in finance, gebiedsontwikkeling en mijn eigen healthy foodconcept, weet ik hoe lastig het soms is om goed voor jezelf te zorgen. Maar ook hoe groot de effecten van kleine veranderingen in je voeding, lifestyle en mindset kunnen zijn. Vaak kan je met kleine stapjes al een heel groot effect bereiken en daar help ik je graag mee. Via mijn online Yoga & Ayurveda platform, in workshops, retreats, artikelen die ik schrijf voor Holistik.nl en 1-op-1 coachingstrajecten. Met heel veel liefde en enthousiasme leer ik je te luisteren naar de taal van je lichaam en deel ik kennis, tips & tools die jou helpen mee te bewegen met de flow van het leven. Zodat jij de juiste keuzes kan maken en stappen kan zetten voor een happy & healthy body, mind & soul!

 

Maak direct een afspraak met Nicole:

hello@by-veda.com

Voor meer Informatie:

www.by-veda.com