Kapha
Dosha

Kapha is opgebouwd uit de elementen aarde en water. Kapha types zijn stevige, liefdevolle types met stabiele persoonlijkheden. Ze zijn vaak zorgzaam en bieden een luisterend oor. Door hun geduld zijn ze goed in luisteren en in staat om iemand steun te bieden. Het Kapha type is wat luier aangelegd en leert langzamer dan het Vata en Pitta type, maar hebben een goed geheugen. Ze hebben een stevige lichaamsbouw en kunnen sneller aankomen dan het Vata en Pitta type. Kapha types slapen doorgaans diep en lang, met een neiging naar teveel. 

Kapha

kenmerken van Kapha types zijn:
Bekijk de video voor uitleg over Kapha:

Leer meer over Kapha

Kapha uit balans

Kapha is de energie van water en waarde, structuur en samenhang, aarding en stabiliteit. Deze dosha is verantwoordelijk voor de opbouw van het lichaam, de ontwikkeling en creatie van nieuwe cellen.

Read More »

Yoga voor Kapha

Een teveel aan Kapha kan leiden tot gebrek aan motivatie, zwaarte in de geest en lichaam. Kunnen zich duf, lusteloos en traag voelen. Kapha is de dosha die dominant is in de lente en is gekoppeld aan de elementen water en aarde. Yoga voor kapha richt zich op het in balans brengen van deze elementen en de daaraan gekoppelde kwaliteiten.

Read More »

Wat kan Ayurveda voor jou betekenen?

Ayurveda helpt jou bij het beter begrijpen van jezelf
Ayurveda helpt jou bij het beter begrijpen van jezelf en daardoor bij een beter begrip van wat jij nodig hebt om je gezond en in balans te voelen. Ayurveda helpt jou bij het maken van gezonde keuzes in het dagelijks leven, keuzes die echt bij jou passen. Wanneer jij jezelf beter begrijpt en daardoor slimmere keuzes kunt maken ten aanzien van jouw gezondheid, zul je je in balans voelen, elke dag weer. Dat maakt dat Ayurveda voor iedereen is. 
Op naar dat lange en gelukkige leven!
 

Word lid van The Community en ontvang maandelijks het I love Ayurveda Magazine

De missie van I love Ayurveda is om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken en daarom kun jij nu lid worden van de I love Ayurveda community voor maar 5,55 euro per maand. Maandelijks opzegbaar.

I love Ayurveda Magazine

Nu ook los te koop

Voor maar €7,77