Basisprincipes Ayurveda

Binnen Ayurveda worden voeding en leefstijl gezien als de medicijnen voor een gezond en gelukkig leven. Ayurveda zegt dat als jouw voedingspatroon en leefstijl patroon is afgestemd op jouw dosha, je in balans kunt komen en in balans kunt blijven. Om een echte transformatie te ondergaan is het van belang om ook te werken aan een gezonde mindset, een mindset in balans. Lichaam en geest zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaars balans. Daarom krijg jij op dit platform de tools aangereikt op het gebied van mindset, voeding en leefstijl om de eerste stappen te zetten in het transformeren van jouw leven met behulp van Ayurveda.

Leer meer over Basisprincipes Ayurveda

Vata uit balans

Vata is de dosha van beweging en bestaat uit de elementen lucht en ether.
Hoewel Vata het lucht element is, wordt Vata niet als het hetzelfde beschouwd als echte lucht in de externe omgeving, maar meer als subtiele energie die biologische beweging regeert.

Leer meer »

Pitta uit balans

Pitta is de energie van verwarming en metabolisme en bevat de elementen vuur en water. Deze dosha reageert op alle biochemische veranderingen die in ons lichaam plaatshebben en regelt dus de spijsvertering, voedselopname, assimilatie en lichaamstemperatuur.

Leer meer »

Kapha uit balans

Kapha is de energie van water en waarde, structuur en samenhang, aarding en stabiliteit. Deze dosha is verantwoordelijk voor de opbouw van het lichaam, de ontwikkeling en creatie van nieuwe cellen.

Leer meer »

Ayurveda, waar te beginnen?

Ondanks de simpelheid van Ayurveda, voelt het vaak als een grote stap om dit te gaan toepassen in je leven. Ik wil je laten zien dat je Ayurveda te aller tijde kunt toepassen en ermee kan starten. Je kunt zelfs direct starten met het toepassen van Ayurveda zonder dat jij je mind-body weet!

Leer meer »

Word lid van de Community en ontvang maandelijks het I love Ayurveda Online Magazine

De missie van I love Ayurveda is om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken en daarom kun jij nu lid worden van de I love Ayurveda community voor maar 5,55 euro per maand. Maandelijks opzegbaar.

I love Ayurveda Magazine

Nu ook los te koop

Voor maar €7,77