Overig

Binnen Ayurveda worden voeding en leefstijl gezien als de medicijnen voor een gezond en gelukkig leven. Ayurveda zegt dat als jouw voedingspatroon en leefstijl patroon is afgestemd op jouw dosha, je in balans kunt komen en in balans kunt blijven. Om een echte transformatie te ondergaan is het van belang om ook te werken aan een gezonde mindset, een mindset in balans. Lichaam en geest zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaars balans. Daarom krijg jij op dit platform de tools aangereikt op het gebied van mindset, voeding en leefstijl om de eerste stappen te zetten in het transformeren van jouw leven met behulp van Ayurveda.
Untitled design (40)

Leer meer over Overige Onderwerpen

Ayurveda tijdens de zwangerschap

Hoera je bent zwanger! Een super bijzondere tijd waarin er veel gebeurd in je lijf. Ayurveda besteedt veel tijd en aandacht aan de zorg van de vrouw en de baby tijdens de zwangerschap. In dit artikel staan tips voor tijdens de zwangerschap.

Leer meer »

Rebirth na een burn-out

Gelukkig ben je, waarschijnlijk op de harde manier, erachter gekomen dat je opgebrand bent. Je staat voor een nieuw begin, want doorgaan zoals je bezig was betekent het einde van jou. Dit is een kans op een nieuw begin. Een kans om te werken aan een betere jij.

Leer meer »

Ujjayi breath

Ujjayi ademhaling ook wel bekend als de ‘ocean breath’ helpt ontspannen en verhoogt het zuurstofgehalte in je bloed en organen. Hij is heel fijn om te doen wanneer je zwanger bent, maar je kunt hem ook inzetten tijdens je bevalling (ontsluitingsfase) of postpartum.

Leer meer »

De 2e chakra; de zetel van plezier en creativiteit

De chakra’s. Het traditionele hindoeïstische chakra-systeem is een complexe, mooie en filosofische kijk op het menselijk lichaam dat het fysieke vlak (het menselijk lichaam) verweeft met de mentale, emotionele en spirituele lichamen van een mens. In plaats van naar het lichaam te kijken als op zichzelf staand, integreren de chakra’s fysieke gezondheid met mentaal-emotioneel en spiritueel welzijn.

Leer meer »

Ayurveda & het voorjaar

Naast spijsvertering (agni), constitutie (Vata, Pitta, Kapha) en onbalans spelen ook de seizoenen een belangrijke rol bij het bepalen van de juiste keuze van voeding en leefstijl.

Leer meer »

Dag snottebellen

Met het koudere weer op komst wil ik je graag wat tips geven om eerder gedag te zeggen tegen de snottebellen van onze kinderen. Onder andere met wat DIY recepten geven om de ojas van jouw kind(eren) te ondersteunen en algemene tips.

Leer meer »

Ontspan en boost je immuniteit

Dat Ayurveda een holistische levensfilosofie is en je met alleen gezonde voeding niet alles op kunt lossen wist je waarschijnlijk al! Ayurveda hecht veel waarde aan de mind, body, spirit connectie. Dus voor een goede weerstand is, naast gezonde voeding, zeker ook een gezonde geest van belang.

Leer meer »

Slapeloosheid: de Ayurvedische kijk

Volgens Ayurveda is slaap en rust één van de drie pilaren van gezondheid. De eerste pilaar is dat we onze voeding goed kunnen verteren. Een tweede pilaar is goede nachtrust of slaap en de derde pilaar is onze seksuele energie op de juiste manier gebruiken.

Leer meer »

Ayurveda en de huid

Schoonheid is meer dan de huid. Schoonheid is een weerspiegeling van lichaam, geest en bewustzijn.
Ayurveda leert ons dat om een ​​mooi mens te worden, we niet alleen moeten leren om goed voor onze huid te zorgen, maar ook om onze geest te kalmeren en innerlijke vrede en liefde voor iedereen te cultiveren.

Leer meer »

Ayurveda en hormonen

Hormonen zijn overal aanwezig in ons lichaam. Ze zorgen voor een goede mentale en fysieke balans. In de Westerse wereld worden hormonen vaak apart benoemd en omschreven. Vaak wordt het hormoon dat uit balans is aangepakt. Binnen Ayurveda wordt gekeken naar het hele pakket samen. Welk hormoon heeft een effect op een ander hormoon en hoe zijn deze uit balans geraakt?

Leer meer »

De relatie tussen Human Design en Ayurveda

De interesse voor Human Design en Ayurveda groeit op dit moment enorm! Het bewustzijn van mensen wordt steeds groter, waardoor we op zoek gaan naar antwoorden op vragen als: Wie zijn we? Wat is ons levensdoel? Hoe kunnen we het beste voor onszelf zorgen? Human Design en Ayurveda bieden daarin beiden antwoorden, maar is er ook een relatie tussen de eeuwenoude Ayurvedische leer en Human Design dat nog geen drie decennia oud is? In dit artikel delen wij over wat de raakvlakken zijn.

Leer meer »

Ayurveda en de menstruatie cyclus

Als mens zijn we ritmische wezens. We voelen ons het meest in balans wanneer we meebewegen met de ritmes van de natuur. We zijn immers een onderdeel van deze natuur. Binnen Ayurveda staat het leven naar het ritme van de natuur centraal, het ritme van de natuur om ons heen alsook het ritme van jouw eigen natuur. Door ons af te stemmen op dit natuurlijke ritme is het mogelijk evenwicht te creëren in lichaam en geest.

Leer meer »

Hoe kan Ayurveda jou helpen in jouw liefdesleven?

Iedereen heeft een andere definitie van liefde, hoe je deze liefde geeft en wilt ontvangen kan verschillen. Wanneer je weet wat de love language is van jouw partner, kan je op deze manier jouw partner laten zien dat je hem/haar waardeert, op een manier dat jouw partner ook daadwerkelijk de liefde kan ontvangen en voelen.

Leer meer »

Word lid van de Community en ontvang maandelijks het I love Ayurveda Online Magazine

De missie van I love Ayurveda is om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken en daarom kun jij nu lid worden van de I love Ayurveda community voor maar 5,55 euro per maand. Maandelijks opzegbaar.

I love Ayurveda Magazine

Nu ook los te koop

Voor maar €7,77