Voeding

Binnen Ayurveda worden voeding en leefstijl gezien als de medicijnen voor een gezond en gelukkig leven. Ayurveda zegt dat als jouw voedingspatroon en leefstijl patroon is afgestemd op jouw dosha, je in balans kunt komen en in balans kunt blijven. Om een echte transformatie te ondergaan is het van belang om ook te werken aan een gezonde mindset, een mindset in balans. Lichaam en geest zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaars balans. Daarom krijg jij op dit platform de tools aangereikt op het gebied van mindset, voeding en leefstijl om de eerste stappen te zetten in het transformeren van jouw leven met behulp van Ayurveda.

Leer meer over Voeding

Waterkers soep

In het voorjaar ligt de focus op licht verteerbare maaltijden en de smaken scherp, bitter en wrang. Deze makkelijk te bereiden soep is ideaal voor het balanceren van Kapha in aanloop naar het voorjaar.

Leer meer »

Mungbonen Asperge bowl

Gespruite mungbonen, quinoa en asperge bowl met een groene kruiden dressing.

Asperges staan bekend als bloed reinigend. Dit doen ze door alle afvalstoffen richting je urine te sturen en dit maakt dat dit een ideaal gerecht is voor na de feestdagen.

Leer meer »

Food Flow met Ayurveda

Ayurveda heeft mijn leven oprecht veranderd, ervoor gezorgd dat ik kan leven, eten en flowen op een intuïtieve manier, zonder altijd te moeten denken aan alle regeltjes voor wat ik ‘zou moeten’ doen om gezond te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat Ayurveda het ontbrekende puzzelstukje is op jouw weg naar optimale gezondheid en innerlijke rust.

Leer meer »

Voeding tijdens de zwangerschap

Er wordt veel geschreven over wat je wel en niet kan eten als je zwanger bent. Wellicht ben je zoekende in wat goed voor je is in deze tijd. De Ayurveda ziet voeding als medicijn en beschrijft hoe het voedingspatroon positief kan bijdragen aan de vruchtbaarheid, de ontwikkeling van de zwangerschap en het herstel van het lichaam na de bevalling. In dit artikel zal ik ingaan op de kijk van de Ayurveda op voeding tijdens de zwangerschap en geef ik een overzicht in producten die bevorderend kunnen zijn in deze bijzondere periode.

Leer meer »

Word lid van de Community en ontvang maandelijks het I love Ayurveda Online Magazine

De missie van I love Ayurveda is om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken en daarom kun jij nu lid worden van de I love Ayurveda community voor maar 5,55 euro per maand. Maandelijks opzegbaar.

© 2022 All rights reserved

I love Ayurveda Magazine

Nu ook los te koop

Voor maar €7,77