Voeding

Binnen Ayurveda worden voeding en leefstijl gezien als de medicijnen voor een gezond en gelukkig leven. Ayurveda zegt dat als jouw voedingspatroon en leefstijl patroon is afgestemd op jouw dosha, je in balans kunt komen en in balans kunt blijven. Om een echte transformatie te ondergaan is het van belang om ook te werken aan een gezonde mindset, een mindset in balans. Lichaam en geest zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaars balans. Daarom krijg jij op dit platform de tools aangereikt op het gebied van mindset, voeding en leefstijl om de eerste stappen te zetten in het transformeren van jouw leven met behulp van Ayurveda.

Leer meer over Voeding

Ayurveda tijdens de zwangerschap

Hoera je bent zwanger! Een super bijzondere tijd waarin er veel gebeurd in je lijf. Ayurveda besteedt veel tijd en aandacht aan de zorg van de vrouw en de baby tijdens de zwangerschap. In dit artikel staan tips voor tijdens de zwangerschap.

Leer meer »

Kruidenthee voor hormonale balans

In dit artikel zie je een paar fijne recepten die je kunt inzetten in de fase waar je jezelf in bevind. Er zijn speciale theetjes voor een rustgevend gevoel tijdens de Menstruatie, thee om de klachten van de Menopauze te verzachten, er zijn speciale kruiden voor na de bevalling om je baarmoeder te herstellen en er zijn speciale kruidentheeën om PMS klachten en Endometriose mee op te vangen.

Leer meer »

Hormoon balancerende detox soep

Deze heerlijke soep werkt balancerend voor de vrouwelijke hormonen en daarnaast stimulerend voor de spijsvertering door de toevoeging van Asafoetida. Super makkelijk te maken en super lekker!

Leer meer »

Therapeutisch gebruik van kurkuma in Ayurveda

Het gebruik van kurkuma kent een lange traditie. In de Vedische cultuur van India, zo’n 4000 jaar geleden, werd kurkuma al gebruikt in ceremonies en als keukenkruid. Je kent het wellicht als het kruid dat maaltijden geel kleurt of van de vele kurkuma supplementen die te vinden zijn in drogisterijen. Kurkuma is populair en wordt soms gepromoot als hét antwoord voor al je problemen. Hoe kijkt Ayurveda hier tegenaan?

Leer meer »

Waterkers soep

In het voorjaar ligt de focus op licht verteerbare maaltijden en de smaken scherp, bitter en wrang. Deze makkelijk te bereiden soep is ideaal voor het balanceren van Kapha in aanloop naar het voorjaar.

Leer meer »

Mungbonen Asperge bowl

Gespruite mungbonen, quinoa en asperge bowl met een groene kruiden dressing.

Asperges staan bekend als bloed reinigend. Dit doen ze door alle afvalstoffen richting je urine te sturen en dit maakt dat dit een ideaal gerecht is voor na de feestdagen.

Leer meer »

Food Flow met Ayurveda

Ayurveda heeft mijn leven oprecht veranderd, ervoor gezorgd dat ik kan leven, eten en flowen op een intuïtieve manier, zonder altijd te moeten denken aan alle regeltjes voor wat ik ‘zou moeten’ doen om gezond te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat Ayurveda het ontbrekende puzzelstukje is op jouw weg naar optimale gezondheid en innerlijke rust.

Leer meer »

Voeding tijdens de zwangerschap

Er wordt veel geschreven over wat je wel en niet kan eten als je zwanger bent. Wellicht ben je zoekende in wat goed voor je is in deze tijd. De Ayurveda ziet voeding als medicijn en beschrijft hoe het voedingspatroon positief kan bijdragen aan de vruchtbaarheid, de ontwikkeling van de zwangerschap en het herstel van het lichaam na de bevalling. In dit artikel zal ik ingaan op de kijk van de Ayurveda op voeding tijdens de zwangerschap en geef ik een overzicht in producten die bevorderend kunnen zijn in deze bijzondere periode.

Leer meer »

GHEE GHEE GHEE

Het wordt gebruikt als middel voor verjonging en vernieuwing van organen, weefsels en cellen. Daarnaast als transportmiddel om genezende kruiden beter door de huid op te laten nemen. Niet alleen tegen pijntjes, maar ook een wondermiddel voor de huid dus.

Leer meer »

Word lid van de Community en ontvang maandelijks het I love Ayurveda Online Magazine

De missie van I love Ayurveda is om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken en daarom kun jij nu lid worden van de I love Ayurveda community voor maar 5,55 euro per maand. Maandelijks opzegbaar.

I love Ayurveda Magazine

Nu ook los te koop

Voor maar €7,77