Pitta
Dosha

Pitta is opgebouwd uit de elementen vuur en water. Het Pitta type is vurig en een echte go-getter. Ze weten wat ze willen en hebben de concentratie en intelligentie om hun doelen te bereiken. Ze zijn zelfverzekerd en competitief ingesteld. Lichamelijk zijn Pitta types warm aangelegd en neigen sneller naar een rode huid. Hun lichaamsbouw is meestal normaal tot slank. Pitta types zijn prima slapers, maar kunnen wel wakker liggen wanneer ze hun to-do lijstje niet kunnen loslaten. 

Pitta

kenmerken van Pitta types zijn:
Bekijk de video voor uitleg over Pitta:

Leer meer over Pitta

Pitta uit balans

Pitta is de energie van verwarming en metabolisme en bevat de elementen vuur en water. Deze dosha reageert op alle biochemische veranderingen die in ons lichaam plaatshebben en regelt dus de spijsvertering, voedselopname, assimilatie en lichaamstemperatuur.

Read More »

Yoga voor pitta

In dit artikel ligt de nadruk op yoga houdingen voor het balanceren, oftewel het kalmeren van de Pitta dosha. Pitta’s zijn echte doorzetters, georganiseerd en laten niets aan het toeval over. Bewegen is voor Pitta’s de manier om hun hoofd leeg te maken. Alleen zijn ze ook competitief en willen graag winnen. Het is dan ook niet zo moeilijk voor een Pitta om over zijn of haar eigen grenzen heen te gaan. Ze zijn over het algemeen vrij streng voor zichzelf.

Read More »

Wat kan Ayurveda voor jou betekenen?

Ayurveda helpt jou bij het beter begrijpen van jezelf
Ayurveda helpt jou bij het beter begrijpen van jezelf en daardoor bij een beter begrip van wat jij nodig hebt om je gezond en in balans te voelen. Ayurveda helpt jou bij het maken van gezonde keuzes in het dagelijks leven, keuzes die echt bij jou passen. Wanneer jij jezelf beter begrijpt en daardoor slimmere keuzes kunt maken ten aanzien van jouw gezondheid, zul je je in balans voelen, elke dag weer. Dat maakt dat Ayurveda voor iedereen is. 
Op naar dat lange en gelukkige leven!
 

Word lid van The Community en ontvang maandelijks het I love Ayurveda Magazine

De missie van I love Ayurveda is om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken en daarom kun jij nu lid worden van de I love Ayurveda community voor maar 5,55 euro per maand. Maandelijks opzegbaar.

I love Ayurveda Magazine

Nu ook los te koop

Voor maar €7,77