Vata
Dosha

Vata is opgebouwd uit de elementen lucht en ruimte. Vata types zijn echte gezelligheidsmensen die veel praten en actief zijn. Ze zijn vaak creatief, alert en enthousiast. Het Vata type maakt zich snel zorgen, ze zijn gevoelig voor stress en wispelturig. Op lichamelijk gebied zijn ze kouwelijk aangelegd en hebben snel een droge huid. De lichaamsbouw van dit type is doorgaans slank. Vata types zijn lichte, onregelmatige slapers.

Vata

kenmerken van Vata types zijn:
Bekijk de video voor uitleg over Vata:

Leer meer over Vata

Vata uit balans

Vata is de dosha van beweging en bestaat uit de elementen lucht en ether.
Hoewel Vata het lucht element is, wordt Vata niet als het hetzelfde beschouwd als echte lucht in de externe omgeving, maar meer als subtiele energie die biologische beweging regeert.

Read More »

Yoga voor Vata

Vata types zijn vaak onrustig, gevoelig voor stress, hebben moeite met stilzitten en kunnen typische Vata-klachten ervaren zoals een droge huid, constipatie of een opgeblazen gevoel. Vata is het dosha dat dominant is in de herfst en is gekoppeld aan de elementen wind en ruimte. Yoga voor Vata richt zich op het in balans brengen van deze elementen en de daaraan gekoppelde kwaliteiten.

Read More »

Wat kan Ayurveda voor jou betekenen?

Ayurveda helpt jou bij het beter begrijpen van jezelf
Ayurveda helpt jou bij het beter begrijpen van jezelf en daardoor bij een beter begrip van wat jij nodig hebt om je gezond en in balans te voelen. Ayurveda helpt jou bij het maken van gezonde keuzes in het dagelijks leven, keuzes die echt bij jou passen. Wanneer jij jezelf beter begrijpt en daardoor slimmere keuzes kunt maken ten aanzien van jouw gezondheid, zul je je in balans voelen, elke dag weer. Dat maakt dat Ayurveda voor iedereen is. 
Op naar dat lange en gelukkige leven!
 

Word lid van The Community en ontvang maandelijks het I love Ayurveda Magazine

De missie van I love Ayurveda is om Ayurveda voor iedereen toegankelijk te maken en daarom kun jij nu lid worden van de I love Ayurveda community voor maar 5,55 euro per maand. Maandelijks opzegbaar.

I love Ayurveda Magazine

Nu ook los te koop

Voor maar €7,77