Ontbijt recept voor de Kapha dosha

Picture of Eline Flux
Eline Flux

Dandelien

Groene smoothie

De Kapha dosha bestaat uit de elementen water en aarde en één van de eigenschappen van deze dosha is zwaar. Start je dag daarom licht en drink deze smoothie als ontbijt. Het is ook een heerlijk tussendoortje. 

Ingrediënten

2 appels
stukje gember
stengel selderij
handje spinazie
50 ml afgekoelde muntthee

 

Lets get started

Doe alle ingrediënten in de blender of in een sapcentrifuge en voeg de muntthee toe.

Uiteraard kun je variëren met groenten, hoe groener de groenten des te beter voor kapha. Voel altijd even na hoe de juice combinatie voor je lichaam is. Een sap op basis van alleen fruit of alleen groenten wordt het beste door je lichaam verteert. En vergeet de gember niet deze spicy wortelknol ondersteunt je spijsvertering.

Tag je @dandelien.ayurveda en @iloveayurvedanl wanneer je een foto post van dit heerlijke ontbijt?

 

Over Eline & Dandelien

Eline biedt holistische coaching op gebied van Ayurveda, Reiki en Zwangerschap(yoga). Ze helpt vrouwen en kinderen weer in balans te komen tijdens 1-1 trajecten, maar geeft ook workshops en trainingen om je kennis te laten maken met Ayurveda of aan de slag te gaan met een Ayurvedische detox. Als moeder van drie weet ze als geen ander hoe je Ayurveda makkelijk en toepasbaar in kunt zetten. Voor meer informatie over haar praktijk Dandelien, ga naar: www.dandelien.com of volg Eline op Instagram voor ayurveda tips & recepten.

Ook interessant...

Ayurveda tijdens de zwangerschap

Hoera je bent zwanger! Een super bijzondere tijd waarin er veel gebeurd in je lijf. Ayurveda besteedt veel tijd en aandacht aan de zorg van de vrouw en de baby tijdens de zwangerschap. In dit artikel staan tips voor tijdens de zwangerschap.