Ontbijt recept voor de Vata dosha

Picture of Eline Flux
Eline Flux

Dandelien

Havermoutpap met gestoofde appel en kardemomzaadjes.

De Vata dosha bestaat uit de elementen lucht en ether en één van de eigenschappen van deze dosha is koud. Kies daarom altijd voor een warm ontbijt en voeg zwaarte toe (in de vorm van een graan zoals havermout), zodat je gegrond de dag start. 

Wat heb je nodig

Ghee

4 kardemompeulen

Kaneel

Sesamzaadjes

Amandelmelk

Appel (of peer)

Optioneel: amandelpasta

 

Aan de slag

Verhit ghee in de pan, voeg de zaadjes uit twee kardemompeulen toe (kneus hiervoor de peulen in de vijzel, dan gaan ze open) en wat kaneel. Doe er havermout bij en sesamzaadjes en bak het even aan. Voeg dan een kopje water en een kopje amandelmelk toe en laat het 20-30 minuten pruttelen. In een aparte pan kun je stukjes appel (of peer) stoven in een laagje water. Top je ontbijt af met (witte) amandelpasta.

Tag je @dandelien.ayurveda en @iloveayurvedanl wanneer je een foto post van dit heerlijke ontbijt?

 

Over Eline & Dandelien

Eline biedt holistische coaching op gebied van Ayurveda, Reiki en Zwangerschap(yoga). Ze helpt vrouwen en kinderen weer in balans te komen tijdens 1-1 trajecten, maar geeft ook workshops en trainingen om je kennis te laten maken met Ayurveda of aan de slag te gaan met een Ayurvedische detox. Als moeder van drie weet ze als geen ander hoe je Ayurveda makkelijk en toepasbaar in kunt zetten. Voor meer informatie over haar praktijk Dandelien, ga naar: www.dandelien.com of volg Eline op Instagram voor ayurveda tips & recepten.

Ook interessant...

Ayurveda tijdens de zwangerschap

Hoera je bent zwanger! Een super bijzondere tijd waarin er veel gebeurd in je lijf. Ayurveda besteedt veel tijd en aandacht aan de zorg van de vrouw en de baby tijdens de zwangerschap. In dit artikel staan tips voor tijdens de zwangerschap.